ANKARA / ALTINDAĞ - Çalışkanlar İlkokulu

Mrt

Türk milletinin büyük mücadelesi sonunda istikbâlimizin yol haritası olan ve tarihe eşsiz bir kahramanlık destanı olarak geçen 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü kutluyor;

Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale’yi geçilmez kılan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyoruz.

Okulumuzda düzenlenen anma programı ve Çanakkale Şehitleri sergisinde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

İstiklal Marşı'mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Milli Marş olarak kabul edilişinin 103. yıl dönümünde; Milli Şairimiz Mehmet Akif  ERSOY'u ve aziz vatanımızın bağımsızlığı uğruna can veren tüm şehitlerimizi minnetle andık. 3.Sınıf öğrencilerimizin hazırladığı ''İstiklal Marşı Tiyatrosu'' ile İstiklal Marşı'nın yazılma sürecine tanık olduk. 4.sınıf öğrencilerinin hazırladığı orotoryo ile  o günlerin mücadele heyecanını tekrar yaşadık. Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Geliştiriyoruz-Uyguluyoruz-Paylaşıyoruz...

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen "Geliştir-Uygula-Paylaş" (GUP) projesi kapsamında; ''Eğitimde Kapsayıcılık ve Çeşitlilik'' teması ile dezavantajlı öğrencilerimizin öğrenim periyodlarını incelemek ve öğrencilerimizin zihinsel düşünme becerilerini ifade etmelerine fırsat tanımak amacıyla PROJE çalışmalarımız devam etmektedir.

Ock

Öğrencilerimizin geri dönüşüm ve ileri dönüşümün önemini kavramaları, tasarruf ve sıfır atık konusunda farkındalık yaratarak öğrencilerimize çevre bilinci kazandırmak amacıyla başladığımız projemizde Dünya'nın daha yaşanabilir bir yer olması için çocukların dünyasından destek aldık. Hep birlikte toplumsal bilinci geliştirmeye yönelik etkinlikler düzenledik. Çevremize örnek olurken web2 araçları ile dijital becerilerimizi de geliştirdik. Proje ürünü olarak bir hikaye kitabı yazdık. Ve okul kütüphanemize hediye ettik. İşbirlikçi ve eğitici etkinliklerle öğrencilerimizi projemizin ana unsuru haline getirdik.Children's World projemiz "Avrupa Kalite Etiketi "ödülü almıştır.

Ara

Günümüz çocukları, modern dünyanın getirdiği çok sayıda ve hızla değişen bilgi, dijital teknoloji, dijital içerik ve diğer zorluklarla karşı karşıyadır. Çocukların çoğu artık kendi uluslarının eski oyunlarını bilmiyor. İletişimleri teknoloji tarafından değiştiriliyor. Pedagojik uygulamalar, geleneksel oyunların eğlencesini, neşesini ve ekran dışında bir arkadaşla iletişim kurma fırsatını gördükten sonra öğrencilerin aktif olarak oyuna dahil olduklarını göstermektedir. Projemiz sayesinde öğrencilerimiz kendi ulusal oyunlarının yanında farklı kültürlerden oyunları da öğrenecekler.Amacımız öğrencilerin 21.Yüzyıl becerilerini geliştirmektir.İngilizce Öğretmenimiz Dilek ARSLAN'ın da aralarında bulunduğu projede Türkiye,Litvanya,İspanya,Romanya ve Yunanistan'dan okullar bulunmaktadır.

Ara

Çalışkanlar İlkokulu olarak ATO Congresium Kitap Fuarına gezi düzenledik. Öğrencilerimize kitap sevgisini kazandırmayı amaçlıyoruz. Eğlenerek, yaşayarak öğrenmenin farkına varan öğrencilerimiz öğretmenleri rehberliğinde çeşitli kazanımlar elde ettiler. Öğrencilerimizin sevinç ve mutluluklarını paylaşıyoruz.

Kas

Atamızı kaybedişimizin 85.Yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK'ü saygı,rahmet ve minnetle andık.

Ekm

Çalışkanlar İlkokulu ve Gültepe Ortaokulu  olarak Cumhuriyet Bayramımızı hep birlikte kutladık.100.Yılımızı öğrencilerimizle,velilerimizle ve  meslektaşlarımızla kutlamak bizler için çok büyük bir gurur ve heyecan vericiydi.Bize  Cumhuriyeti hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnattarız.Atamızın izindeyiz,yolundayız.Ne Mutlu Türküm Diyene !

Ekm

Eyl

Okulumuzun tadilat ve boyama işleri haftasonu yapıldı.Desteklerinden dolayı başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hasan YILDIRIM'a ,Altındağ Belediyesi'ne ve kıymetli personellerine teşekkür ederiz.

Eyl

Okulumuzda İlköğretim Haftasını kutladık.Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür deriz.Yeni eğitim-öğretim yılı hayırlı olsun.

Haz

Okulumuz İngilizce öğretmeni Dilek Arslan'ın da ortaklarından biri olduğu 'Tiny Hands' eTwinning projesi 42.000 proje arasından en yüksek puan alan  100 projeden biri oldu ve Avrupa Kalite Etiketi   aldı.Projede emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Haz

Okulumuz ,öğretmen ve öğrencilerimizin  2020-2022 yılları arasında yürüttüğü eTwinning projeleri ve çalışmaları nedeniyle eTwinning Okulu ödülüne layık görüldü.Başarılı çalışmalarından dolayı öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

May

Okulumuzun kütüphanesinin açılışını Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hasan YILDIRIM ve Şube Müdürümüz Dilek BAHÇIVANLAR'ın katılımıyla gerçekleştirdik.Açılışta öğrencilerimizin yaptığı ebru ve çömlek etkinlikleri ve geridönüşüm metaryalleri de sergilenmiştir.